تولید پارچه های جاذب اشعه ایكس و گاما با فناوری نانو

تولید پارچه های جاذب اشعه ایكس و گاما با فناوری نانو

به گزارش پی اچ پی و جی كوئری به منظور تهیه لباس های ضد اشعه تابحال از صفحات سربی سنگین و در نسل جدیدتر از آپرون های پلاستیكی غیر منعطف استفاده می شده است، ولی تعدادی از پژوهشگران یكی از شركت های دانش بنیان با استفاده از نانو ذرات موفق به تولید پارچه های جاذب اشعه ایكس شدند كه محدودیت دو روش قبل را ندارد.


علیرضا کاظمی، رئیس هیئت مدیره شرکت دانش بنیان تولید کننده منسوجات نانو در گفتگو با ایسنا، منسوجات رسانا، ضد امواج، ضد امواج الکترومغناطیس و جاذب اشعه ایکس و گاما را از محصولات تولیدی این شرکت دانست و اظهار داشت: به صورت رایج از ورق های سربی برای حفاظت بدن در مقابل اشعه ایکس استفاده می شود، ولی این ورق ها گران، سنگین و غیر منعطف هستند؛ ازاین رو برای جذب اشعه های ایکس و گاما، از "آپرون های کامپوزیتی" حاوی فلز سرب استفاده می شود.
وی با اشاره به اینکه این آپرون ها وارداتی، سنگین و غیر منعطف هستند، تصریح کرد: ازاین رو محققان در سرتاسر جهان برای غلبه بر خواص نامطلوب حفاظ های فلزی و لاستیکی در تلاش هستند تا انواع مختلفی از مواد را بعنوان حفاظ های بهتر برای آپرون ها جایگزین کنند. یکی از پیشنهادها مربوط به مواد محافظ برپایه منسوجات است که نسبت به فلزات، سبک تر، منعطف تر و ارزان تر است.
کاظمی، از تولید منسوجات جاذب اشعه ایکس در این شرکت اطلاع داد که بعنوان جایگزینی برای آپرون ها قابل استفاده می باشد، افزود: این منسوجات با فناوری نانو بوده و قیمت و وزن آن نصف صفحات "آپرون" است. این منسوجات قادر هستند به صورت همزمان امواج ایکس و گاما را جذب کنند.
به قول وی، این پارچه ها بر خلاف آپرون ها امواج الکترومغناطیس را برمی گردانند.
این محقق با تاکید بر اینکه برای تهیه پارچه های ضد اشعه از نانو ذرات نیمه رسانا استفاده شد، تصریح کرد: تابحال درصدهای مختلفی از این نانو ذرات در تولید سه نوع منسوج بافته شده "پلی استر"، "پنبه" و "اکریلیک" و همینطور منسوجات بی بافت "پلی پروپیلن" به کار گرفته شده است و مورد آزمون های میکروسکوپ الکترونی پویشی جهت بررسی ریز ساختار و آزمون دزیمتری جهت بررسی میزان جذب اشعه ایکس قرار گرفته است.
وی با اشاره به نتایج به دست آمده از این آزمون ها، خاطرنشان کرد: نتایج به دست آمده نشان داد که با استفاده از نانوذرات نیمه رسانا با اندازه متوسط ۲۰ نانومتر امکان دستیابی به خواص ضد اشعه با وزن کمتر از ۴۰ تا ۶۰ درصد در مقایسه با آپرون های سربی وجود دارد.
کاظمی با اشاره به کاربردهای این محصول اظهار داشت: تولید انواع روپوش های سربی، جلیقه و دامن آنژیوگرافی، تیروئید بند، گناد سه تکه، دستکش، ایزولاسیون مراکز پرتو تشخیصی، پاراون ها و دیوارها، درهای ضد اشعه و مارکر فیلم رادیولوژی همچون موارد استفاده از این محصول به شمار می روند.
وی کیفیت بالا در جذب اشعه، وزن پایین، انعطاف بیشتر و قیمت پایین را از مزایای این محصول نام برد.



1399/03/14
14:51:25
5.0 / 5
2306
تگهای خبر: تولید , شركت , فناوری , كاربر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
پی اچ پی جی کوئری پی اچ پی PHP