گزارش پی اچ پی و جی كوئری؛

نخبگان فناوری اطلاعات سد انحصار و تحریم را شکستند

نخبگان فناوری اطلاعات سد انحصار و تحریم را شکستند

پی اچ پی و جی کوئری: نخبگان فناوری اطلاعات و ارتباطات با گذشتن از سد تحریم ها و تولید و تجاری سازی تجهیزات ارتباطی و مخابراتی موفق شدند انحصار خارجی ها را در زیست بومی ICT کشور بشکنند.



خبرگزاری مهر -گروه دانش و فناوری؛ هنگامه فروغی: در سالهای اخیر با افزایش تحریم ها، موضوع استفاده از توان داخل یا بومی سازی و تولید بیش از پیش مورد توجه کشور قرار گرفته است. مقام معظم رهبری بعنوان عالی ترین مقام رسمی کشور طی سالهای گذشته بارها بر استعدادهای بومی و تکیه بر توان داخلی با خودباوری و مدیریت جهادی تاکید داشته اند و نامگذاری چند سال گذشته نشان از تاکید رهبر انقلاب بر بومی سازی و تولیدات داخلی دارد.
از سوی دیگر برخی بر این عقیده اند که تکیه بر توان داخلی در سایه تحریم ها آورده های زیادی با خود به همراه داشته و زمینه ساز تسریع پیشرفت کشور می شود.
حوزه علم و فناوری در کشور شاید یکی از تاثیرپذیرترین و تاثیرگذارترین حوزه ها در دوران تحریم به شمار بیاید. تاثیرپذیری آن از تحریم از آنجا ناشی می شود که برای دستیابی به تکنولوژی های روز نیازمند تجهیزات به روز و قطعات هایتک امری اجتناب ناپذیر است و فقدان آن به علت تحریم ها پیشرفت در این عرصه را متأثر می کند. تأثیرگذاری آن نیز از این جهت است که دست اندرکاران این حوزه قادرند با تولید و تجاری سازی محصولات فناوری و دانش بنیان تحریم ها را دور بزنند و نیاز کشور به کالاهای تحریمی را مرتفع کنند.
یکی از شاخه های مهم فناوری در دنیای امروز، فناوری اطلاعات و ارتباطات است که نقش مهمی را در توسعه هر کشوری ایفا می کند و بخش زیادی از نیازهای مردم را پوشش می دهد. با حرکت رو به رشد این حوزه و توسعه خدمات ارتباطی در دنیا نیاز به تجهیزات ارتباطی به روز و باکیفیت نیز بطور قطع افزایش خواهد یافت از همین رو و با عنایت به شرایط تحریمی که دستیابی به این تجهیزات را مشکل می کند، تقویت توان داخلی در این راه، داخلی سازی تجهیزات ارتباطی و مخابرات و استفاده از آن در زیرساختهای کشور اهمیت می یابد.
در همین راستا در این گزارش برآن شدیم وضعیت کشور را از حیث تولید و استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات داخلی بررسی نماییم. برای این منظور با برخی شرکتهای فعال در حوزه تجهیزات مخابراتی و ارتباطی و مسئولان وزارت ارتباطات به گفتگو نشستیم.
۸۰ درصد نیاز به کابل های مخابراتی در کشور تامین می شود
امیر افشانی، یک فعال حوزه فاوا که در حوزه تولید کابل مسی و فیبر نوری فعالیت می کند در همین زمینه به مهر می گوید: در حوزه تولید انواع کابل های مخابراتی فعالیت خودرا شروع کردیم در ابتدا بنای کار را در تولید کابل های نوری گذاشتیم و پس از چند سال برمبنای نیازی که در کشور وجود داشت، تولید کابل های مخابراتی مسی را نیز در برنامه قرار دادیم و هم اکنون بزرگترین تولید کننده انواع کابل های مخابراتی در کشور هستیم به صورتی که نزدیک به ۸۰ درصد نیاز کابل های مخابراتی در این شرکت تامین می شود.
وی اضافه می کند: ما یک شرکت دانش بنیان و تولید کننده داخلی هستیم که زمینه فعالیت مان در عرصه ICT، طراحی و ساخت مراکز تلفن تحت شبکه است که تازه ترین نسل موجود در دنیا است.
وی اضافه کرد: هم اکنون بیش از ۱۰ میلیون پورت یا ۱۰ میلیون شماره در سطح کشور در دو بخش PUPLIC یا مخابراتی و سازمانی، تجهیزات مرسوله دارد و درحال بهره برداری این تجهیزات است.

از نمایندگی شرکت فرانسوی تا تولید ملی
بهرام نظر زاده، مدیرعامل یک شرکت تولید کابل شبکه نیز در گزارش پی اچ پی و جی کوئری به نقل از مهر می گوید: در گذشته نمایندگی یک شرکت تولید کابل های شبکه فرانسوی را برعهده داشتیم اما از سال ۹۸ به علت تحریم ها محصولات کابل شبکه را در انواع مختلف، با رعایت استاندارد و باکیفیت بالا تولید می نماییم.
وی اضافه کرد: تولیدی که این شرکت انجام می دهد بطور قطع به شبکه ملی اطلاعات مربوط است چونکه ۹۹ درصد شبکه ملی روی کابل چه فیبر نوری و چه مسی صورت می گیرد. به این منظور شرکت ما نیز درحال تولید کابل مسی و تا حدی کابل فیبر نوری است.
وی عنوان کرد: این شرکت در ایجاد شبکه مطمئن و پرسرعت فعالیت دارد و از سال ۹۸ که تولیدات داشته تمام پروژه هایی که قبلاً با اجناس خارجی و وارداتی انجام می شد به اجناس داخلی و تولیدی سوئیچ شد.
این مدیر دانش بنیان اظهار داشت: بدین سان می توان اظهار داشت که بانک ها، بیمارستان ها و ادارات دولتی و هر جای دیگر که به یک شبکه مطمئن پرسرعت داخلی نیاز دارند می توانند تولیدات داخلی را مورد استفاده قرار دهند.
آرش کریمیان، مدیر یک شرکت فناوری که در حوزه تولید تجهیزات سرور و شبکه فعالیت می کند نیز به مهر اظهار داشت: به واسطه تجربه ای که در تامین تجهیزات سرور و شبکه داشتیم تحقیق و توسعه ای انجام دادیم و نیاز بازار شناسایی کردیم. متوجه شدیم که می توانیم یک سرور ذخیره سازی ارائه دهیم که بسیاری از نیازهایی که جدید هستند را با فناوری های نوین برطرف نماییم.
وی اضافه کرد: در حالت عادی وقتی بخواهید نرم افزاری را در سخت افزاری نصب کنید و تست انجام دهید، ۴۸ ساعت زمان می برد اما پلتفرمی که ما توسعه دادیم می تواند این کار را در زمان ۵ دقیقه با یک نیرویی که خیلی هم متخصص نیست انجام دهد. این موجب شد که ما چیزی حدود ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ کانفیگ مختلف را تست و بنچمارک نماییم. حالا با تجربه ای که کسب کردیم به بهترین کیفیت و پایداری با کمترین قیمت رسیده ایم.
این فعال حوزه ICT اظهار داشت: تکنولوژی که ما استفاده می نماییم فناوری روز دنیا است دقیقاً همین محصول را با شکل متفاوت در بازار بین الملل ارائه می نماییم.
تولیدات ایرانی می تواند جایگزین تجهیزات آمریکایی سازمانهای دولتی شود

مرتضی صادقی، مدیر توسعه کسب و کار یک شرکت فعال در عرصه ICT به مهر اظهار داشت: حوزه فعالیت شرکت ما ساخت تجهیزات مخابراتی و شبکه است که از سال ۸۰ فعالیت داریم. هم اکنون بسیاری از سازمان های دولتی، تجهیزات آمریکایی خریداری می کنند در صورتی که تجهیزات ما می تواند جایگزین تجهیزات مخابراتی خارجی شود. امیدواریم فرصتی در اختیار ما قرار بگیرد تا بتوانیم خودمان را معرفی نماییم و اگر ذهنیت این باشد که از تولید داخلی استفاده گردد ما قسمتی از تجهیزات شبکه را داریم.
حوزه فعالیت شرکت ما ساخت تجهیزات مخابراتی و شبکه است که از سال ۸۰ فعالیت داریم. هم اکنون بسیاری از سازمان های دولتی، تجهیزات آمریکایی خریداری می کنند در صورتی که تجهیزات ما می تواند جایگزین تجهیزات مخابراتی خارجی شود
آرش پرژنگ، مدیر توسعه کسب و کار شرکتی که در حوزه اپراتور امن ارتباطی فعالیت دارد نیز می گوید: ما اپراتور ارتباط امن هستیم و به سازمان های ماموریت حساس و سازمان های امنیت عمومی غیر نظامی سرویسهای ارتباطی ارائه می دهیم. می توان گفت نخستین و تنها شرکتی هستیم که در ارائه خدمات امن اپراتوری، ایجاد بستر و سرویسهای امن به سازمان های دولتی فعالیت می نماییم. از سال ۹۱ مطالعات آنرا شروع کردیم و از سال ۹۹ این سرویس درحال ارائه به سازمان های دولتی و سازمان های عملیاتی دارای ماموریت حساس است.
وی درباب حمایت دولت اظهار داشت: تمام این تکنولوژی ها کار متخصصان داخلی است خوشحال می شویم که سازمان ها حمایت و نهادهای حاکمیتی و وزارت خانه ها از این سرویس استفاده نمایند و این فرصت را به ما بدهند.
برای بررسی بیشتر استفاده از توان داخل در زیرساخت ارتباطی کشور خصوصاً در پروژه های شبکه ملی اطلاعات و فیبر نوری به سراغ شرکت ارتباطات زیرساخت رفتیم و با رییس هیأت مدیره این شرکت به گفتگو نشستیم.
محمد جعفرپور در همین زمینه به مهر اظهار داشت: بااینکه نمی توان دقیقاً اظهار داشت که چند درصد پروژه فیبرنوری و شبکه ملی اطلاعات را می توان به تولید داخل سپرد اما شواهد نشان داده است که تولیدکنندگان داخلی در عرصه تجهیزات پسیو شبکه (غیر فعال) موفق عمل کرده و الان می توانیم بگوییم که تمامی تجهیزات پسیو مورد نیاز پروژه اینترنت فیبرنوری (فیبرنوری نقاط) در داخل کشور قابل تولید است.
وی عنوان کرد: نگاه ما در توسعه زیرساخت های ارتباطی و اطلاعاتی در دولت سیزدهم و در جهت تحقق ایران قوی در مرحله اول به داخل کشور است و به توان و دانش جوانان نخبه ایرانی اعتقاد و باور کامل داریم. شرکتهای دانش بنیان حوزه ICT بیش از آن که نیاز به تسهیلات مالی داشته باشند، به اعتماد مدیران و اپراتورهای مخابراتی به محصولاتشان نیاز دارند.
رئیس شرکت ارتباطات زیرساخت اظهار داشت: ما این باور را در عمل نشان دادیم و بعنوان اپراتور شبکه های مادر مخابراتی در کشور با حمایت همه جانبه از شرکتهای دانش بنیان ایرانی، با افتخار محصولات لبه تکنولوژی تولید ایران را در شبکه زیرساخت استفاده می نماییم و امیدواریم سایر اپراتورهای مخابراتی نیز دنباله روی شرکت ارتباطات زیرساخت باشند و به محصولات ایرانی جهت استفاده در شبکه های خود اعتماد کنند. برای اینکه وقتی محصولی در شبکه زیرساخت کشور عملکرد خوبی دارد و استانداردهای شرکت ارتباطات زیرساخت را تامین می کند، بطور قطع پاسخگوی نیاز سایر اپراتورهای مخابراتی کشور هم خواهد بود.
وی اضافه کرد: عملکرد مناسب وزارت ارتباطات در حوزه سازی برای مشارکت سازنده و مؤثر بخش خصوصی در تصمیم سازی و تصمیم گیری در مدیریت صنعت ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور، قدردانی رییس جمهور در مراسم افتتاحیه روز جهانی ارتباطات را به همراه داشت که سبب افتخار خانواده ICT کشور است.
جعفرپور ضمن اشاره به یکی از قراردادهای شرکت زیرساخت با تولید کننده بومی، اظهار داشت: به لطف برنامه های حمایتی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات وضعیت مناسبی است و برنامه های زیادی برای تولید تجهیزات بومی و استفاده عملیاتی از آن در شبکه ارتباطی زیرساخت کشور داریم. یکی از مهم ترین تجهیزات در شبکه ارتباطات زیرساخت کشور، تجهیزات شبکه انتقال است و بزرگترین قرارداد تولید تجهیزات بومی کشور با استفاده از تجهیزات بومی و دانش بنیان مبتنی بر تکنولوژی OTN توسط شرکت ارتباطات زیرساخت منعقد شده است.
یکی از مهم ترین تجهیزات در شبکه ارتباطات زیرساخت کشور، تجهیزات شبکه انتقال است و بزرگترین قرارداد تولید تجهیزات بومی کشور با استفاده از تجهیزات بومی و دانش بنیان مبتنی بر تکنولوژی OTN توسط شرکت ارتباطات زیرساخت منعقد شده است
وی اظهار داشت: این قرارداد با ظرفیت ۲۰ ترابیت بر ثانیه در پایان سال ۱۴۰۰ منعقد گردید و در روز جهانی ارتباطات، فاز اول این پروژه با ظرفیت ۷.۶ ترابیت بر ثانیه با حضور رییس محترم جمهور افتتاح شده و مورد بهره برداری عملیاتی قرار گرفت. در این عرصه ما به جمع کشورهای تولیدکننده سیستم های اکتیو شبکه انتقال پیوستیم و شرکتهای دانش بنیان تولیدکننده این تجهیزات درحال مذاکره با کشورهای منطقه برای صادرات محصول هستند و بطور قطع با عنایت به کیفیت و کارایی مناسب این محصولات در شبکه ارتباطی زیرساخت، انعقاد قراردادهای بین المللی دور از ذهن نیست.
جعفرپور افزود: یکی دیگر از حوزه هایی که از شرکتهای دانش بنیان ایرانی حمایت شد، تولید مراکز سوئیچ ترانزیت صوت است. مسئولیت ترانزیت صوت بین استانی و ترانزیت صوت بین الملل با شرکت ارتباطات زیرساخت است و در این عرصه با یکی از شرکتهای دانش بنیان کار را پیش بردیم و محصولات مبتنی بر تکنولوژی NGN/IMS تولید شد و الان در شبکه ارتباطات زیرساخت درحال بهره برداری است.
نخبگان ایرانی در عرصه ICT انحصار خارجی ها را شکستند
وی اضافه کرد: یکی از پروژه های اقتدار آفرینی که در روز جهانی ارتباطات سالجاری افتتاح شد، اتصال جزایر سه گانه ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک بوسیله بستر فیبر نوری به سرزمین اصلی بود. عملیات اجرائی این کابل که در دنیا در انحصار چند شرکت محدود بود به لطف خدا و با حمایت شرکت ارتباطات زیرساخت توسط جوانان نخبه ایرانی انجام شد و شرکت خصوصی مجری این پروژه، الان با مشتری های خارجی نیز طرف قرارداد است.
جعفرپور در ادامه اظهار داشت: اقدامات اولیه تولید کابل فیبرنوری دریایی که تامین آن به علت تحریم های ظالمانه دشوار است، ازطریق یک شرکت دانش بنیان ایرانی شروع شده و امیدواریم در پروژه های آینده شرکت ارتباطات زیرساخت بتوانیم از محصولات ایرانی در عرصه کابل های فیبرنوری دریایی استفاده نماییم.
تولید تجهیزات دیتای پرظرفیت و سرور
رئیس شرکت ارتباطات زیر ساخت همین طور اظهار داشت: در عرصه شبکه های دیتا یک هدف بلندپروازانه داریم و با عنایت به تاکید وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، تولید تجهیزات دیتای پرظرفیت مبتنی بر شبکه های نرم افزار تعریف یا SDN را در دستور کار داریم. امیدواریم در این بخش هم بتوانیم با تکیه به توان و دانش جوانان ایرانی محصولات قابل استفاده در شبکه را تولید نماییم و با تولید این محصولات عملاً می توان گفت زیست بوم شبکه زیرساخت در عرصه تجهیزات اکتیو بطورکامل ایرانی خواهد شد.
وی افزود: در ارتباط با تولید سرور نیز برنامه های حمایتی خوبی در دست اقدام است و با چندین مجموعه نوپا و دانش بنیان ایرانی درحال همکاری هستیم و امیدواریم در این عرصه هم بتوان اتفاقات خوبی را رقم بزنیم.

ضرورت حمایت وزارت ارتباطات بعنوان دستگاه مجری استفاده کننده و ارائه دهنده تجهیزات و خدمات ICT از تولیدات بومی بر هیچ کس پوشیده نیست و این که آیا این دستگاه اجرائی به توان تولیدکنندگان بومی باور دارد یا نه می تواند محل پرسش از شخص وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات باشد.
از همین رو عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات در پاسخ به خبرنگار مهر یکی از اولویت های این وزارت خانه را بومی سازی تجهیزات مورد نیاز کشور دانست و اظهار داشت: هر سال اولویت های بومی سازی مان را اول سال اعلام می نماییم تا شرکت هایی که توانمندی دارند به این سمت بروند و از ظرفیت هایشان حمایت می نماییم تا بتوانند تجهیزات یا نرم افزارهای مورد نیاز را بومی سازی کنند.
وزیر ارتباطات: نیازهای ICT کشور و منطقه را تامین می کنیم
وی اضافه کرد: در این راه بخش قابل توجهی از نیاز کشور بومی سازی شده و بعضی هنوز نشده، بعضی ها امکان دارد اقتصادی نباشد پس نیازمند توسعه بازار هستیم که اقتصادی شود. فکر می نماییم انشاالله این روند اگر ادامه پیدا کند بخش قابل توجهی از نیازهای کشور و نیازهای کشورهای منطقه را بتوانیم تامین نماییم.
زارع پور همین طور اظهار داشت: تلاش ما بر این است که در عرصه هایی که تولید ایرانی وجود دارد حتما تجهیزات ایرانی استفاده گردد و حتی در عرصه هایی که ظرفیت وجود دارد قرارداد تولید بار اول بسته شود.
وی ضمن اشاره به این که این مسیر تبدیل به قانون در کشور شده است، اظهار داشت: ما هم داریم این قانون را دنبال و تلاش می نماییم ظرفیتهای کشور را در این عرصه شکوفا نماییم.

1402/04/26
14:03:32
5.0 / 5
476
تگهای خبر: ارتباطات , استاندارد , اینترنت , تخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۲
پی اچ پی جی کوئری پی اچ پی PHP