بررسی دستاوردهای سیدالشهدای خدمت،

دولت آیت الله رئیسی چگونه چالش های حوزه ارتباطات را حل کرد؟

دولت آیت الله رئیسی چگونه چالش های حوزه ارتباطات را حل کرد؟

پی اچ پی و جی کوئری: راه اندازی اینترنت کودکان، پشتیبانی از پلت فرم های داخلی، افزایش تعداد سایت های نسل پنجم اینترنت و حل مشکل گیمرها با راه اندازی سایت و اپلکیشن تعدادی از مهم ترین اقداماتی بودند که از شروع به کار دولت سیزدهم تا حالا به عاقبت رسیده و بواسطه آن برخی مشکلات و چالش های کاربران در عرصه ارتباطات و فناوری اطلاعات برطرف شده است.


به گزارش پی اچ پی و جی کوئری به نقل از ایسنا، پیگیری و حل چالش های موجود در عرصه ارتباطات و فناوری اطلاعات از همان روزهای نخست شروع به کار به دولت سیزدهم مورد توجه و تاکید قرار داشت. بطور مثال با گذشت حدود یک سال از شروع فعالیت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در این دولت، مسئله اینترنت کودکان که سالهای قبل نیمه تمام و بلاتکلیف مانده بود، انجام شد و به نتیجه رسید. در این جهت اواخر تابستان سال ۱۴۰۱ از سرویس اینترنت کودک و نوجوان به نام سرویس ۴۵۶ با حضور مسئولان رونمایی گردید.

بر اساس تکالیف در نظر گرفته شده در سند صیانت از کودکان در فضای مجازی، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مکلف شد تا با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر نهادهای فرهنگی یک محیط امن در فضای مجازی برای کودکان فراهم آورد تا آنها کمتر در معرض محتواهای نامناسب قرار گیرند.

اما با راه اندازی سرویس اینترنت کودک و نوجوان (سرویس ۴۵۶) سه امکان برای خانواده بمنظور صیانت از کودکان در فضای مجازی فراهم شد؛ نخست با شماره گیری #۴۵۶*، دوم بوسیله سایت و سوم بوسیله اپلیکیشن ۴۵۶ این امکان مهیا شد تا دسترسی کودکان و نوجوانان خود به اینترنت را متناسب با سن و شرایط هر کدام تعریف و مدیریت کنند.

همچنین یک امکان دیگر و با انعطاف بیشتری در قالب اپلیکیشن برقرار شد که پدر و مادر بتوانند انتخاب کنند چه سرویس، چه سایت و یا چه اپلیکیشینی برای کودکان فعال شود و برای هر کدام از اعضای خانواده هم بتوانند سطح دسترسی ویژه مربوط به وی را تعریف کنند. حال با گذشت حدود یک سال و نیم از این طرح ویژه بر طبق آخرین آمار اعلام شده از طرف وزیر ارتباطات بیش از یک میلیون نفر از این سرویس استفاده می نمایند.


حمایت از کسب و کارهای داخلی

کسب و کارهای داخلی و پشتیبانی از آنها همچون مهم ترین مطالبی بود که در دولت آیت الله رئیسی مورد تاکید قرار گرفت. ماجرا از این مقرر است که بااینکه دولت های گذشته اقدامات مهمی برای توسعه و پیشرفت پلت فرم های داخلی و کسب و کارهای این حوزه انجام شده بود اما گام مهم و تأثیرگذار را دولت سیزدهم با تصویب بخشنامه پشتیبانی از کسب وکارها و سکوهای بومی برداشت، به شکلی که این بخشنامه در آبان ماه ۱۴۰۱ با حضور وزیر ارتباطات رونمایی گردید.

در این بخشنامه تسهیلات و امتیازهای بسیار خوبی مانند خدمات متنوع پرداخت، راه اندازی حساب امانی و کیف پول دیجیتال و غیره در بخش های مختلف پیش بینی شد که به اعتقاد وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گام بسیار بزرگ و بلندی برای حمایت کسب و کارهای اینترنتی است که اگر این مصوبه به شکل کامل اجرا شود، حتما اتفاق بزرگی در کشور خواهد افتاد.
افزایش تعداد سایت های نسل پنجم اینترنت

همزمان با توسعه و گسترش نسل پنجم اینترنت (۵G) در بعضی از کشورهای جهان، ایران هم از این مساله غافل نشده و اقدامات لازم جهت راه اندازی این نسل از اینترنت را طی سال ها همچون دولت سیزدهم انجام داده است.

سرعت بسیار بالای ۵G، سرعت انتقال سریع و تأخیر خیلی کم آن مهم ترین خاصیت ۵G عنوان شده و همین مورد سبب شد در ایران هم همه امکانات برای توسعه هرچه بیشتر آن در نظر گرفته شود؛ به شکلی که تا حالا بیش از ۱۰۰۰ سایت نسل پنجم اینترنت اپراتورهای ارتباطی در کشور فعال گردیده است و درصورتی که اپراتورها به تعهد خود که افزایش تعداد سایت های ۵G به ۱۰ درصد تا انتهای سال جاری است عمل کنند، عدد گفته شده افزایش می یابد.
تحقق وعده ای درباره ی سایت های تحریمی

اما یکی از مشکلاتی که کاربران ایرانی، شرکتها و مجموعه های علمی و تحقیقاتی هر روز از آن لطمه می بینند، خدمات اینترنتی و وب سایت هایی هستند که ایران را تحریم کرده اند. برخی سایت های مفید به دلایلی دسترسی کاربران ایرانی را محدود، یا به اصطلاح خود، ما را «تحریم» می کنند. این سایت ها و خدمات در حوزه های مختلف از علم و تکنولوژِی، تجارت، فناوری اطلاعات و نمونه هایی از این دست هستند که کاربران ایرانی برای فعالیت یا کار خود به آن نیاز دارند.

در این زمینه دولت گذشته راهکاری برای مواجهه با تحریم ها ارائه شد و گروهی از دانش آموخته های دانشگاه تهران یک سرویس به آدرس shecan.ir راه انداختند که بازی ها و خدماتی که برای ایران تحریم شده را دور می زنند و بسیاری از نیازهای بچه ها را حل می کند. اما این طرح هم بی نتیجه ماند چون فایل هایی که به عنوان فیلترشکن مورد استفاده قرار می گیرند، معایبی مانند احتمال آلوده شدن دستگاه کاربر به ویروس و سرقت اطلاعات مهم را دارد.

بنابراین زمزمه هایی برای یافتن چاره ای مطمئن برای این مساله شنیده می شد و در نهایت وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت سیزدهم از فراهم شدن امکان دسترسی به سایت های تحریمی با حداکثر سرعت آگاهی داد.

به گفته زارع پور خیلی از این ابزارها و خدمات مورد نیاز برنامه نویسان، پژوهشگران و دانش پژوهان است و در وضعیت فعلی، دسترسی با ابزارهای فیلتر شکن به انجام می رسد که هم امنیت آنها را به خطر انداخته و هم سرعت استفاده را کند می کند. از امروز با کمک بخش خصوصی و نخبگان، سرویسی به راه افتاده است که امکان دسترسی به تمام سایت های تحریمی را با حداکثر سرعت فراهم خواهدنمود. این امکانات در سایتی به آدرس ۴۰۳.online در دسترس قرار گرفته است و برای ۲۰۰ سرویس پرکاربرد امکان دسترسی فراهم گشته است.


تصویب یک لایحه و صیانت از اطلاعات کاربران

داده های شخصی و صیانت از آنها یکی از مهم ترین مطالبی است که در استفاده از ابزارهای الکترونیکی مورد توجه قرار می گیرد و با پیشرفت هایی که در عرصه فناوری اطلاعات شاهدیم، صیانت از این اطلاعات و داده ها از اهمیت بیش تری برخوردار می گردند. بدین سبب یکی از اقدامات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، به عنوان یکی از متولیان این بخش، رونمایی از لایحه صیانت و صیانت از داده های شخصی، بمنظور پشتیبانی از حریم خصوصی کاربران فضای مجازی بوده است.

در این راستا تابستان سال ۱۳۹۷ سازمان فناوری اطلاعات از لایحه صیانت و صیانت از داده های شخصی رونمایی نمود و قرار شد برای تصویب به هیأت دولت و مجلس ارسال شود تا در نهایت به قانون تبدیل گردد.

گفته شده هدف از این لایحه صیانت از حیثیت و کرامت اشخاص موضوع داده هاست که شامل تبیین حقوق اشخاص موضوع داده ها، خصوصاً در تعامل با سایر حق های مشروع، ضابطه مندی پروسه پردازش داده های شخصی، مسئولیت پذیری پردازش، هم افزایی امور تنظیمی و نظارتی پردازش و جبران پذیری زیان ها و لطمه های پردازش می شود. اما با گذشت سالها از این موضوع، اقدام جدی برای تصویب نهایی این لایحه و اجرای سریع آن انجام نشد تا این که سال قبل جزییات تازه دراین زمینه اعلام گردید که حاکی از انجام روند نهایی تصویب آن بود. در نهایت ۱۵ اردیبهشت امسال، لایحه صیانت از داده های شخصی در کمیسیون حقوقی دولت، تصویب گردید.


رفع مشکل گیمرها با راه اندازی سایت و اپلکیشن کاهش پینگ بازی
بازی های کامپیوتری و گیم ها همچون صورت های جدید بازی هستند که در چند دهه اخیر گسترش بسیار شایان توجهی یافته اند و برای سنین متفاوت و در ژانرهای مختلف بازی تولید شده است و می توان گفت با پیشرفت بیش از پیش، بازی های کامپیوتری، برای برخی بازیکنان همچون ایران تبدیل به یک حرفه شده است.

اما یکی از مشکلاتی که گیمرهای کشورمان همیشه با آن روبرو بودند، مشکل سرعت پایین دانلود بازی ها و آپدیت آنها به همراه پینگ یا زمان تاخیر بالای بازی آنلاین بوده که موجب اختلال و تجربه کاربری نامناسب گیمرها در ایران می شد.

بنابراین اواخر پاییز سال ۱۴۰۱ طبق وعده وزیر ارتباطات، سایت و اپلکیشن راداربازی افتتاح شد. استفاده از این سایت و اپلیکیشن آن، ضمن افزایش قابل توجه سرعت دانلود بازی ها و آپدیت آنها، موجب کاهش چشم گیر پینگ بازی ها می شود که در نتیجه تجربه ای دلچسب در بازی آنلاین برای کاربران رقم خواهد خورد. گفتنی ست این اتفاق بوسیله انتقال CDNهای این بازی ها به داخل کشور و کوتاه کردن مسیر دسترسی کاربران داخلی کشور به سرورهای بازی و طراحی ابزارهای خاص توسط متخصصان جوان کشورمان انجام شد.




1403/03/08
13:37:53
5.0 / 5
296
تگهای خبر: آنلاین , اپل , اپلیكیشن , ارتباطات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵
پی اچ پی جی کوئری پی اچ پی PHP