بررسی شاخص های اقتصادی پایان دولت سیزدهم،
پزشکیان مهم ترین پروژه های ارتباطی کشور را در چه شرایطی تحویل می گیرد؟
به گزارش پی اچ پی و جی کوئری، طرح توسعه پروژه فیبر نوری منازل و کسب و کارها در دولت سیزدهم با حمایت های دولت به پیشرفت های قابل توجهی دست یافت؛ بگونه ای که تابحال براساس اعلام مسؤلان ۸ میلیون خانوار زیر پوشش این پروژه قرار گرفته اند و کاربران در روستاهایی بسیاری توانسته اند طعم شیرین فناوری را احساس کنند؛ مساله ای که با عنایت به اهمیتش انتظار می رود این مسیر در دولت چهاردهم هم ادامه یابد تا پروژه فیبر نوری به هدف نهایی خود برسد.
به گزارش پی اچ پی و جی کوئری به نقل از ایسنا، با پیروزی مسعود پزشکیان در انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری و انتخاب وی بعنوان نهمین رئیس جمهور کشور در نظر داریم که حوزه های مختلف اقتصادی را مورد بررسی قرار داده و ببینیم که دولت سیزدهم با چه شرایطی آنرا تحویل دولت بعدی خواهد داد.
تحقق شبکه ملی اطلاعات هم همانند پروژه دولت الکترونیک همچون اهداف اصلی و حاکمیتی کشور در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات به شمار می آید که باوجود فراز و نشیب های فراوان در طول سالیان گذشته در دولت سیزدهم با اراده جدی تری دنبال شد.
بیشتر بخوانید:
پزشکیان بازار کار را در چه شرایطی تحویل می گیرد؟
پزشکیان دولت هوشمند را در چه شرایطی تحویل می گیرد؟
پزشکیان ناترازی برق را با چه وضعیتی تحویل می گیرد؟
شبکه ملی اطلاعات از سه لایه زیرساخت شبکه، خدمات پایه و محتوا تشکیل شده است. سند طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات مصوب سال ۱۳۹۹ شورایعالی فضای مجازی، اصلی ترین سند بالادستی برای تبیین جزئیات این مفهوم به شمار می آید. در این سند نسبت به تعریف ۳۰ هدف عملیاتی و برای تحقق هر هدف تعدادی شاخص تعیین شده که جمعاً ۱۲۲ شاخص برای ارزیابی پیشرفت شبکه ملی اطلاعات مورد بررسی قرار می گیرد.
پیشرفت ۶۰ درصدی شبکه ملی اطلاعات
مسؤلان براین باورند پیشرفت و تحقق کامل شبکه ملی اطلاعات یک پروژه جمعی به شمار می آید که نیازمند همکاری و مسئولیت پذیری دستگاههای مختلف اجرایی می باشد. در این خصوص توسعه و پیشرفت شبکه ملی اطلاعات و رعایت عدالت ارتباطی از مهم ترین تأکیدات رئیس جمهور در این دولت محسوب می شد چون که این پروژه طی ۱۰ سال حدود ۲۰ درصد پیشرفت داشت اما در این زمان بر پیشرفت آن افزوده شد؛ مساله ای که به تازگی عیسی زارع پور- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در رابطه با میزان پیشرفت این پروژه اظهار نمود: پیشرفت شبکه ملی اطلاعات در شروع دولت سیزدهم ۲۰ درصد بوده و هم اکنون به ۶۰ درصد رسیده است.
وی افزود: در این سه سال به اندازه یک دهه به پیشرفت شبکه ملی اطلاعات افزوده شده است. یکی از ارکان پیشرفت این شبکه زیرساخت ارتباطاتی است که پروژه فیبرنوری و نسل پنجم درحال اجراست. در انتها برنامه هفتم توسعه دولت مکلف شده است که میزان پیشرفت شبکه ملی اطلاعات را به صد درصد برساند.
نکته دیگری که باید به آن توجه گردد اینست که عدالت ارتباطی مختص به مناطق شهری نبوده و مناطق روستایی و صعب العبور هم باید از این حق برخوردار شوند؛ ازاین رو برقراری ارتباطات پایدار و ثابت برای روستاها بیشتر از گذشته در دولت سیزدهم مورد تاکید قرار گرفت. در نهایت با بیان آخرین آمار رسمی با اتصال 8000 روستای بالای ۲۰ خانوار و 3000 روستای زیر ۲۰ خانوار، تعداد روستاهای متصل بالای ۲۰ خانوار از ۸۰ درصد در شروع دولت به ۹۷ درصد رسید و بدین سان ۹۸.۵ درصد جمعیت روستایی کشور به اینترنت پرسرعت دسترسی پیدا کردند.
نکته قابل توجه اینست بیشتر روستاهایی که در این زمان پوشش ارتباطی آنها برقرار شد روستاهایی بودند که از نظر وجود زیرساخت مانند جاده، برق و زیرساخت شبکه که از الزامات ایجاد پوشش اینترنتی به حساب می آید در مضیقه بودند.
از طرفی همانگونه که گفته شد پروژه فیبرنوری یکی از ارکان پیشرفت این شبکه زیرساختی به حساب می آید. فناوری فیبرنوری پهنای باندی بسیار بالاتر از کابل های مسی معمولی دارد و داده های صوتی و تصویری را به سادگی با پهنای باند بالا تا ۱۰ گیگابیت بر ثانیه و بالاتر انتقال می دهد، بنابراین است که با گسترش فناوری و احتیاج به اینترنت پرسرعت، جایگزینی کابل های مسی قدیمی با فیبر نوری به یک لزوم تبدیل می شود.
به علت تأکیدهای بسیار مسؤلان دولت سیزدهم خیلی از کاربران که این فناوری را دریافت و زیر پوشش آن قرار گرفته اند توانسته اند به سرعت تا ۱۰۰۰ مگابیت بر ثانیه هم دست یابند، موضوعی که بارها از جانب وزیر ارتباطات به آن اشاره شد، هیچ تکنولوژی حتی اینترنت ماهواره ای نمی تواند جای ارتباطات پرسرعت فیبرنوری را بگیرد.
۸ میلیون خانوار زیر پوشش فیبرنوری قرار گرفته اند
از آنجاییکه پروژه فیبرنوری منازل و کسب و کارها تاثیر بسیاری در آینده ارتباطی کشور دارد، تابحال حدود ۸ میلیون خانوار یعنی ۲۵ میلیون نفر زیر پوشش این شبکه قرار گرفته اند و برپایه هدف گذاری های انجام شده مقرر است تا آخر سال میزان پوشش به ۱۴ میلیون خانوار که یعنی دو سوم کشور زیر پوشش قرار می گیرد، برسد و سال بعد هم کل شهر های کشور زیر پوشش قرار می گیرند.
به علت این که این پروژه آینده بخش ارتباطی کشور را تصمین می کند و از ضروریات توسعه شبکه و اینترنت به حساب می آید، توسعه فیبرنوری باید در راه خود حرکت و ادامه پیدا کند؛ موضوعی که انتظار می رود در دولت چهاردهم به آن توجه گردد تا به هدف نهایی خود برسد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب