جزئیاتی از سرنوشت فیلترینگ و ضرورت استفاده از ظرفیتهای هوش مصنوعی

جزئیاتی از سرنوشت فیلترینگ و ضرورت استفاده از ظرفیتهای هوش مصنوعی

به گزارش پی اچ پی و جی کوئری، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در هفته ای که گذشت تاکید کرد در زمینه هوش مصنوعس باید مراقبت نماییم که از این مهارت به شکل درست، دقیق و بموقع استفاده نماییم و به جای انکار فناوری، بر آن مسلط و از ظرفیتهای آن بهره مند شویم.


به گزارش پی اچ پی و جی کوئری به نقل از ایسنا، سید ستار هاشمی- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- اولین دور از سفرهای استانی خود در دولت چهاردهم را از شامگاه جمعه و با سفر به مشهد مقدس و زیارت بارگاه مطهر حضرت علی بن موسی الرضا (ع) آغاز می کند. وی در این سفر در بازدید از پردیس رضوی پارک فاوا اظهار داشت: در وزارت ارتباطات، نگاهی حمایتی به شرکت هایی که در این خصوص مشغول خدمت هستند، داریم. امیدواریم که بتوانیم زمینی به مساحت بیشتر از ۹ هکتار در اختیار مجموعه شرکتهای دانش بنیان مشهد قرار دهیم تا از ظرفیتهای این حوزه استفاده نمائیم.
او تاکید کرد: نگاه ما در دولت چهاردهم در وزارت ارتباطات، توسعه دیپلماسی فناوری است؛ به این معنا که ما بتوانیم از ظرفیت جوان های توانمند و خلاق کشور برای توسعه خدمات آنها به کشورهای مختلف استفاده نمائیم. نگاه ما در وزارت مداخله ای نبوده بلکه از جنس تسهیلگری و گسترش زیرساخت ها است.

به جای انکار از ظرفیتهای هوش مصنوعی استفاده نمائیم

هاشمی همینطور در یازدهمین همایش سالانه بانکداری نوین و نظام های پرداخت بر فرصت ها و تهدیدهای هوش مصنوعی اشاره نمود و اظهار داشت: انقلاب صنعتی پنجم از منظر مجمع جهانی اقتصاد، دارای ابعاد گوناگونی است که همچون آنها تغییرات شغلی است. اگر مقرر است بسمت استفاده از هوش مصنوعی گام بر داریم و از ظرفیت آن استفاده نمائیم باید بپذیریم که بخشی از مشاغل فعلی از دست می رود.
وی با اعلان اینکه نباید انتظار داشته باشیم که کارهای روزمره کنونی در آینده نه چندان دور زندگی بشر وجود داشته باشد، تاکید کرد، در این شرایط این سوال مطرح می شود که آیا تراز اشتغال در دوره تسلط هوش مصنوعی پایین خواهد بود که پاسخ آن، خیر است و جای نگرانی از بابت تراز اشتغال وجود ندارد؛ ازاین رو صرفاً باید مراقبت نماییم که از این مهارت به شکل درست، دقیق و بموقع استفاده نمائیم و به جای انکار فناوری، بر آن مسلط و از ظرفیتهای آن بهره مند شویم.
این مقام مسئول اعتقاد دارد یکی از موضوعات مهم امروز کشور، بهره وری است و در همه حوزه ها این مساله اهمیت دارد. در این رابطه باید اذعان کرد که اتکا به بحث های اقتصاد دیجیتال با مشارکت بخش خصوصی باعث ارتقای بهره وری می شود.
وزر ارتباطات با اعلان اینکه در توسعه فیبر ۸ میلیون پوشش داریم؛ یعنی تا ۳۰۰ متری مشترک رسیده ایم اما کمتر از ۴ درصد از ظرفیت فیبر نوری در کشور استفاده شده درصورتی که در دنیا تا ۷۰ درصد است. در کنار اتصال باید به مطالعه بازار هم بپردازیم. یعنی جایی را هدف گذاری نماییم که مشترک وجود دارد.
هاشمی در ادامه صحبت های خود در هفته ای که گذشت تاکید کرد خط قرمز شان در پروژه فیبر نوری و توسعه ارتباطات ثابت، حرف های خلاف واقع است. در زمینه اینترنت نسل پنجم باید بحث فرکانس تعیین و تکلیف شود و ترجیحا سراغ خرده فروشی نرویم. همینطور باید کار تیمی را بیشتر از قبل مورد توجه قرار دهیم. امیدواریم این دفعه به یک برنامه عملیاتی برسیم و رو به جلو پیش برویم. ازاین رو نیاز است هر چه زودتر مبحث فرکانس های ۳۵۰۰ و ۳۶۰۰ در دستور کار قرار گیرد، البته مقدماتی فراهم گشته است.

توضیح وزیر ارتباطات در رابطه با سرنوشت فیلترینگ

با نزدیک شدن به پایان هفته وی در حاشیه جلسه هیأت دولت در جواب پرسشی در مورد این که چرا وزارت ارتباطات در مورد فیلترکنندگان و قسمتهایی که در فیلترینگ دخیل هستند صحبتی نمی کند، بیان کرد: بحث رفع فیلترینگ و بازگشایی یکی از موضوع هایی بود که از همان شروع در دستور کار وزارت ارتباطات از باب مطالعه صدمه های فنی و شناخت وضع موجود بوده است. نکته ای که باید خدمت شما یادآوری کنم اینست که ما متناسب با مطالعاتی که داشتیم، طرحی را آماده کردیم که در گام اول این طرح خدمت رئیس جمهور عرضه شد. در ادامه این طرح را با تدبیر رئیس جمهور خدمت شورای سران عرضه کردیم.
آمادگی پست برای توزیع مرسولات در روزهای پرترافیک از دیگر خبرهایی بود که در این هفته منتشر گردید. محمد احمدی-سرپرست معاون فنی و بازرگانی شرکت ملی پست- دراین خصوص توضیح داد که با توجه افزایش تمایل مردم به خریدهای تخفیف دار که در مناسبت ها مشاهده می شود، اقدامات لازم برای تجزیه و توزیع انبوه مرسولات این مناسبت ها تدارک دیده است. در قسمت تجزیه، سیستم تجزیه هوشمند مرسولات در دو بخش رباتیک و جوف ارتقا یافته و برای اولین بار قادر به جدا سازی مرسولات بر مبنای ناحیه شده است.

علاوه بر موارد گفته شده رئیس سازمان فناوری اطلاعات از ۲ میلیارد تراکنش در مرکز ملی تبادل اطلاعات از شروع دولت چهاردهم اطلاع داد.
به قول وی معاون وزیر و رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران - تعداد تراکنش های مبادله شده میان دستگاه های اجرایی از راه این مرکز را از شروع سالجاری بیشتر از ۵ میلیارد عدد است و از شروع دولت چهاردهم، بیشتر از ۲۷۰ سرویس جدید در مرکز ملی تبادل اطلاعات پیاده سازی و در دسترس دستگاه ها قرار گرفته که این تعداد از شروع سال به بیشتر از ۵۵۰ سرویس می رسد.
معاون وزیر ارتباطات، تعداد سرویس تبادلی میان دستگاه های اجرایی از شروع راه اندازی مرکز ملی تبادل اطلاعات تابحال را ۴۰۰۰ سرویس عنوان و اشاره کرد: تعداد دستگاه ها و کسب و کارهای سرویس گیرنده مرکز ملی تبادل اطلاعات به بیشتر از ۱۱۴۰ مجموعه رسیده است.
همینطور مدیرکل سازمان فناوری اطلاعات ایران اعلام نمود ثبت نام سهام برای متولدان ۱۴۰۲ در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند شروع شد. براین اساس در امتداد اجرای تکلیف قانونی تعیین شده در پشتیبانی از خانواده و جوانی جمعیت، مقدار مشخصی سهام صندوق های قابل معامله در بورس را به نوزادان متولد سال ۱۴۰۲ به بعد اعطا کند. بر این اساس معادل ۲۳ میلیون ریال سهام صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله در بورس به نوزادانی که در سال ۱۴۰۲ متولد شده اند تعلق می گیرد و والدین این کودکان می بایست در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند به آدرس my.gov.ir مراحل ثبت نام را انجام بدهند.




منبع:

1403/09/09
11:21:40
5.0 / 5
34
تگهای خبر: ارتباطات , اینترنت , خدمات , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۲
پی اچ پی جی کوئری پی اچ پی PHP