وزیر بهداشت در مراسم رونمایی از طرح های فناورانه دانشگاهی مطرح كرد

افتخاری كه دانش بنیان ها ۵۰ روزه برای تأمین نیازهای كرونایی آفریدند

افتخاری كه دانش بنیان ها ۵۰ روزه برای تأمین نیازهای كرونایی آفریدند

به گزارش پی اچ پی و جی کوئری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تکیه بر اینکه در بیرون از مرزهای کشور پیام های دلخوش کننده ای دریافت نخواهیم کرد، اظهار داشت: در ابتدای شیوع اپیدمی کرونا، ذهن و روح من درگیر تأمین نیازهای درمانی بود، اما در عرض کمتر از ۵۰ روز، تولید ماسک، تست های PCR با تاکید بر پردازش داخلی و انواع ضدعفونی ها توسط شرکتهای دانش بنیان به تولید رسید.


به گزارش پی اچ پی و جی کوئری به نقل از ایسنا دکتر سعید نمکی امروز در مراسم مجازی رونمایی از طرح های فناورانه دانشگاه های علوم پزشکی ضمن تبریک هفته پژوهش و فناوری به محققان، فناوران و همه کسانی که دغدغه اعتلای کشور را دارند، اضافه کرد: اگر کشوری می خواهد در جهت توسعه گام بردارد، تاثیرگذارترین مولفه و فاکتور، مبحث پژوهش است که متاسفانه در بعضی از کشورها همچون در کشور خودمان تصور بر این است که اندیشه پژوهشگری باید از دانشگاه ها آغاز شود.
وی افزود: من اعتقاد دیرینه دارم که اگر مقرر است پژوهش نهادینه شود، در کشور باید روحیه پژوهشگرانه و جستجوگرانه در کودکان از دوران مدرسه تقویت شود. هر چند که فرهنگ ما و بعضی از فرهنگ ها آمیخته با تحجر و تعصباتی است که مبنای اصیل فرهنگی دارند، مانند اینکه کودکان فضولی نمی کنند در حالیکه من می گویم بچه ها باید فضولی کنند.
نمکی با اشاره به اینکه تقویت این فرهنگ که کودکان باید کاوشگرانه و جستجوگرانه حرف بزنند و سوال بپرسند، مبنای تغییر رویکرد ما در پژوهشگری و جستجوگری است، خاطرنشان کرد: ما باید روح جستجوگرانه و مطالبه گری را از دوران مدرسه آغاز نماییم و این نخستین تقاضای ما از همه مسئولان و سیاستگذاران نظام کشور است که مدرسه را تبدیل به نخستین پایگاه جستجوگری و کاوشگری و تقویت روحیه جستجوگری در کودکان قرار دهند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به بیان نقش پژوهش در توسعه کشورها پرداخت و با تکیه بر اینکه پژوهش نقش بی بدیلی در توسعه کشورها دارد، خاطرنشان کرد: کشورهایی مانند چین و جنوب شرقی آسیا درست در ایام خیلی سخت اقتصادی، بیشترین انرژی خویش را صرف تحقیقات و گسترش بخش های تحقیق و توسعه مراکز تحقیقاتی قرار دادند و این امر سبب شده که این کشورها را در گام های جلوتر از کشورهای غربی ببینیم.
وی دلیل این امر را این دانست که کشورهای غربی به علت مضایقی که به علت کرونا متحمل شدند، کمتر وقت خویش را در امر پژوهش صرف کردند و تصریح کرد: کشورهای چین و آسیای جنوب شرقی در پیک بدترین روزهای اقتصادی بیشترین وزن فعالیت آنها به امر تحقیقات اختصاص یافته است؛ ازاین رو ما نخستین گامی که باید در سیاست های کلان کشور برداریم، دادن وزن مناسب به امر تحقیقات و بودجه ریزی ملی است.
نمکی افزود: مورد دیگری که از دانشگاه های علوم پزشکی و غیر علوم پزشکی و کلیه مراکز تحقیقات انتظار می رود، این است که تحقیقات را به سمت تولید محصولاتی ببریم که بتواند راهکاری برای حل مشکلات برای توسعه کشور عرضه کنند.
وزیر بهداشت افزود: با اینکه ما همواره قدردان محققانی هستیم که مقاله تولید می کنند تا در رتبه بندی های جهانی رتبه کشور را ارتقا دهند، ولی هیچگاه مقاله صرف تنها مشکل گشای مسایل کشور در حال توسعه نیست، بلکه مقاله باید یک محصول جانبی برای رسیدن به محصول اساسی تر باشد که می تواند یا تشخیص زودرس، یک داروی جدید، یک راهکار جدید برای کشور و همینطور یک حلقه ای برای پیوستن به حلقه های آتی برای تولید ملی و خودکفایی جدید برای کشور باشد.
وزیر بهداشت تصریح کرد: تقاضا می کنم که با منابع محدود ملی که داریم، تحقیقات را به سمت یک راهکار برای حل یک مشکل کشور سوق دهیم.
نمکی با اشاره به اینکه در دانشگاه های علوم پزشکی، پژوهش علاوه بر توسعه ملی می تواند نقش بی بدیلی در توسعه نظام سلامت کشور داشته باشد، خاطرنشان کرد: یکی از ابزارهای توسعه کشورها، توسعه زیرساخت های بهداشت و نظام سلامت است، ازاین رو ما در دانشگاه های علوم پزشکی نقش حساس تری برای مراکز تحقیقات برای توسعه ملی قائل هستیم؛ چون که تحقیقات به توسعه زیر ساخت نظام سلامت کمک می نماید و نظام سلامت در توسعه ملی بسیار موثر است.
وی اضافه کرد: اگر تحقیقات ما منجر به کاهش مرگ و میرها، ناتوانی‎ها، صدمه های اجتماعی و افزایش سطح تندرستی مردم در کشور شود، میزان از کارافتادگی نیروهای مولد را به دنبال خواهد داشت؛ ازاین رو این تحقیقات در ارتقای ملی و تولید ملی و درآمد ناخالص ملی موثر خواهد بود.
وزیر بهداشت تصریح کرد: تحقیقات در دانشگاه های علوم پزشکی گرچه مانند همه تحقیقات می تواند مستقیم و غیر مستقیم در توسعه ملی موثر باشد، به علت نقش لاینفک از توسعه بهداشت و سلامت، می تواند به صورت مضاعف در افزایش درآمد ناخالص ملی و افزایش طول عمر و امید به زندگی و کاهش هزینه های کمرشکن نظام سلامت نقش آفرینی کند؛ از این رولازم است از رفتارهای جزیره ای بپرهیزیم و کار یکدیگر را تکمیل نماییم.
نمکی با تاکید بر اینکه همینطور ضروریست که به صورت یک شبکه مشکلات را برطرف نماییم، افزود: در جهت پیوستن به دانشگاه های نسل های جدید که قادرند مشکلات کشور و جهان را مرتفع کنند، رویکرد شرکتهای دانش بنیان یک رویکرد تأثیرگذار بوده است و در این زمینه در این دولت توانستیم بیشتر از ۵ هزار شرکت دانش بنیان را مستقر نماییم که از این تعداد ۵۰۰ شرکت در دانشگاه های علوم پزشکی فعالیت می نمایند.
وزیر بهداشت با تکیه بر اینکه ما بعنوان متولی تخصیص منابع، بودجه شرکتهای دانش بنیان را به شکل قابل توجهی افزایش دادیم، تصریح کرد: اعتقاد داریم راه برون رفت کشور از بحران ها، دست دراز کردن به سمت آمریکا نیست؛ بلکه کمک گرفتن از شرکتهای دانش بنیان است و باید باور نماییم که در بیرون از مرزهای کشور پیام دلخوش کننده ای دریافت نخواهیم کرد.
وی افزود: متکی بودن به دانش داخل و باور داشتن به فناوران بزرگترین نقطه قوت ما در کشور به حساب می آید و این تنها راهی است که می تواند ما را از شرایط سخت بیرون بیاورد.
وزیر بهداشت اظهار داشت: اگر دست و پا به سمت آمریکا دراز نماییم، هیچ گونه سرافرازی در کشور نخواهیم داشت.
نمکی تصریح کرد: در ابتدای شیوع اپیدمی کرونا، ذهن و روح من درگیر این طوفان بود؛ اما در عرض کمتر از ۵۰ روز، تولید ماسک، تست های PCR با تاکید بر پردازش داخلی و شوینده ها، ضدعفونی ها توسط شرکتهای دانش بنیان به تولید رسید و این یک افتخاری بزرگ بود.
وی اضافه کرد: ما روزهای بسیار سختی داشتیم، اما امیدواریم با تاکید بر دانش داخلی و پژوهش های کارآمد، روزهای موثرتری را رقم بزنیم.



1399/09/25
22:41:59
5.0 / 5
1255
تگهای خبر: تولید , شركت , فناوری , كشور
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۲
پی اچ پی جی کوئری پی اچ پی PHP