در نشست گشت اقیانوس شناسی كاوشگر خلیج فارس مطرح شد

داده های علوم جوی و اقیانوسی از کهکشان ها و فضای ماوراء جو کمتر است

داده های علوم جوی و اقیانوسی از کهکشان ها و فضای ماوراء جو کمتر است

رئیس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی با تکیه بر این که اطلاعات دنیا از بستر دریا از داده های موجود در کهکشان و فضای ماوراء جو کمتر است، اظهار داشت: ما به منظور توسعه داده ها درباره آب های پیرامونی مبادرت به اجرای گشت های تحقیقاتی کردیم که آخرین این تحقیقات بزرگترین گشت تحقیقاتی این پژوهشگاه به حساب می آید.


به گزارش پی اچ پی و جی کوئری به نقل از ایسنا، دکتر بهروز ابطحی امروز در نشست مجازی "گشت اقیانوس شناسی کاوشگر خلیج فارس در خلیج فارس و دریای عمان" ضمن اشاره به اجرای گشت های تحقیقاتی بعنوان یکی از طرح های مهم پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی، اضافه کرد: اجرای این گشت های تحقیقاتی و نمونه برداری در جهت ارتقای دانش در زمینه محیط های آبی پیرامونی است؛ ازاین رو آخرین گشت تحقیقاتی ما از اواخر شهریور شروع شد و تا اوایل مهرماه ادامه داشت.
وی اجرای این گشت را بزرگترین گشت تحقیقاتی اقیانوس شناسی این پژوهشگاه نام برد و خاطرنشان کرد: در این گشت تعداد و نوع برداشت داده ها ارتقاء یافته است.
ابطحی ایران را با دارا بودن ۶ هزار کیلومتر خط ساحلی، کشوری دریایی توصیف کرد و افزود: ایران در رده های بالایی دنیا در دسترسی به خطوط ساحلی است و در صورتیکه تولید انرژی را از محیط های آبی در نظر بگیریم، ایران در رتبه های بالاتری قرار خواهد گرفت.
رییس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی اظهار نمود: علیرغم دسترسی ما به محیط های آبی باارزش، اطلاعات ما از محیط های دریایی پیرامونی اندک است، هر چند که دانش عمومی جهانی در این حوزه کم است و بنابراین "دهه جهانی اقیانوس شناسی در جهت توسعه پایدار" در تقویم ها به ثبت رسیده است.
وی با تکیه بر این که برای مدیریت و بهره برداری از منابع دریایی و اقیانوسی و اکوسیستم های دریایی احتیاج به دانش و اندازه گیری داریم و نمی توانیم منبعی را بهره برداری و مدیریت نماییم، بدون آنکه داده های معتبری از آن داشته باشیم و هدف ما از اجرای این گشت های تحقیقاتی جمع آوری اطلاعات و داده ها و ارتقای این داده ها است.
ابطحی با اشاره به اینکه ما برای مدیریت محیط های آبی تنها نباید به داده های محققان خارجی اتکا نماییم، خاطرنشان کرد: هم اکنون اطلاعات بشر از بستر دریا کمتر از اطلاعات آنها از کهکشان و فضای ماوراء جو است.
وی به فعالیت محققان دنیا برای شناسایی محیط های آبی اشاره نمود و اظهار داشت: تصویر ذیل پراکندگی ربات های تحقیقاتی در دریا را نشان داده است که کشورهایی چون امریکا، ژاپن و آلمان بیشترین فعالیت را در این عرصه دارند و بر طبق این تصویر ما جای کار زیادی در این عرصه داریم.


رییس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی، با تکیه بر لزوم اهتمام ورزیدن در زمینه مطالعات اقیانوس شناسی، اضافه کرد: ما هم اکنون منابع علمی را در این عرصه در اختیار داریم که محققان خارجی به علت دغدغه هایی که داشتند، از راه دور به کشور آمدند و مطالعاتی را اجرایی کردند و ما باید در این حوزه همت نماییم تا از داده های کسب شده در جهت توسعه پایدار بهره برداری نماییم.




منبع:

1400/07/29
16:42:00
5.0 / 5
1176
تگهای خبر: تولید , كشور , هك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
پی اچ پی جی کوئری پی اچ پی PHP